Arbeidsmessig helkroppsvibrasjon

Trening av hele kroppen på en maskin av høy kvalitet er trygg og er forskjellig fra Occupational Whole Body Vibration fra å kjøre lastebiler, busser og bruke elektroverktøy. Det anbefales å søke profesjonell rådgivning hvis du er bekymret for å delta i noen form for trening.

Nøkkelfaktorer som gjør at «yrkesmessig» vibrasjon er forskjellig fra vibrasjonen til «trening» er at yrkesvibrasjon er preget av:

 • Overdreven varighet.
 • Mangelfull hvile mellom eksponeringene.
 • Høy grad av vibrasjon overført til hodet.
 • Utvidet varighet av vibrasjon overført til korsryggen mens du sitter.

LAST NED HYPERVIBES KJØPERS GUIDE TIL LÆRE SOM MASKIN ER BEST FOR DIN BEHOV

Sammenligning av yrkesmessig helkroppsvibrasjon med helkroppsvibrasjonsøvelse

Vibrasjon av menneskekroppen er et naturlig fenomen som oppstår som en normal del av bevegelser som å gå, løpe eller hoppe, og kroppen er designet for å takle vibrasjoner på en sunn måte.

Visse typer vibrasjoner brukes i kliniske omgivelser for å hjelpe til med avslapning og forbedre muskelprestasjonen. Under noen omstendigheter kan imidlertid vibrasjoner skape belastninger på menneskekroppen som ikke er sunne. Den slags vibrasjoner og måten kroppen møter på det avgjør om vibrasjonsstimuleringen er sunn eller ikke.

Arbeidsmessig  helkroppsvibrasjon

Lastebilsjåfører, jack-hammer-operatører og andre industrielle maskinbrukere kan møte usunne påkjenninger fra vedvarende eksponering for vibrasjoner, selv ved lave intensitetsnivåer.

Vanligvis refererer yrkesmessig helkroppsvibrasjon til vibrasjonseksponeringer som oppstår i timer ad gangen, dag etter dag og kan innebære vibrasjonsfrekvenser fra 1Hz opp til 100Hz og mer. Vibrasjon under sittende stillinger kan gi den høyeste grad av usunt stress på grunn av benenes og hoftenes manglende evne til å absorbere vibrasjoner som ellers ville bevege seg gjennom ryggraden og hodet.

Kroppen har mange defensive mekanismer den kan bruke for å forhindre skade fra ekstern stimulans som vibrasjoner. Men i lengre perioder som gjentas uten tilstrekkelig hvile, blir nervene og musklene som ellers ville stabilisere et vibrerende kroppssegment, trette og kan ikke lenger fungere ordentlig. Dette gjør at alle de omkringliggende vevene kan utsettes for mye bevegelse i timevis, noe som er en usunn stress på kroppen.

Whole Body Vibration Exercise

Whole Body Vibration Trening forskjellig til Occupational Whole Body Vibration i at det er utført:

 • I korte perioder, vanligvis 10 minutter.
 • Avbrudd med tilstrekkelige hvileperioder.
 • Bruke et begrenset frekvensområde ikke lavere enn 5Hz og ikke over 60Hz.
 • I en stående stilling mesteparten av tiden – lar den maksimale mengden ledd- og muskelbevegelse absorbere vibrasjonen mens leddene er i en gunstig holdning.

På denne måten og på en måte som ligner andre former for trening, er hele kroppen vibrasjonsøvelse et middel til å mobilisere kroppen , varme musklene og leddene internt og stimulere mekanismer som oppmuntrer til utvikling av styrke og utholdenhet uten å overvinne disse mekanismene med ubønnhørlig tretthet eller overdreven styrke. 4

På mange måter kan det betraktes som sikrere enn andre tradisjonelle treningsformer på grunn av den høye grad av kontroll over intensiteten, og at en betydelig mengde muskel- og beinstimulering kan oppnås uten å sette kroppen i holdninger som kan risikere skader eller forårsake smerter. 5 , 6,7

Er vibrasjon med høy G-kraft trygg?

Dette spørsmålet begynte først å vises etter at markedet ble oversvømmet av billige lavdrevne vibrasjonsmaskiner. Vibrasjon av hele kroppen begynte som en høy form for trening og har alltid vært ansett som trygg. Faktisk bekrefter mange vitenskapelige forskningsartikler ikke bare sikkerheten ved høy G-kraft vibrasjonsøvelse, men også de overlegne resultatene som leveres av høyere G-krefter.

Les mer og diskuter G-styrke i The Convincing Case For Higher G’s In Vibration Training

Villedende markedsføring

Du har kanskje kommet til denne siden på jakt etter svar etter å ha blitt fortalt at høy G-styrke var farlig, men ikke gitt noen tilfredsstillende grunn til at eller har sett nettsteder som fremfører det samme påstanden som ikke støttes. Igjen selger eller markedsfører de som fremsetter disse påstandene vibrasjonsmaskiner som ikke kan overstige 4G. Med begrensende markedsføringsalternativer som er tilgjengelige for å selge en så lavt drevet maskin og med vitenskapelig bevis som hoper seg opp høyere og høyere for å støtte høyere G-er , tyr noen til å skremme taktikker for å klamre seg til salg før produktet deres blir helt uselgerbart. Et nettsted hevder til og med at du risikerer å bli blind, bevisstløs eller til og med slippe død om du bruker en vibrasjonsmaskin som kan overstige 4G.

Et eksempel på billig markedsføring som brukes til å selge billige maskiner er jagerpiloter som går ut med akselerasjoner så lave som 8G. Det disse menneskene bevisst ikke forteller deg mens de prøver å skremme deg til å kjøpe en lav-drevet massasjemaskin, er at kroppen under hele kroppsvibrasjonen blir utsatt for høy G-kraft for brøkdeler av et sekund. Under jagermanøvrer kan piloten lide bevisstløshet hvis den utsettes for høy G-styrke i opptil 20 sekunder eller mer. dvs . Den varighet « av G-force i jagerpilot eksempel er 500 ganger lengre enn hva noen vil oppleve på en hele kroppen vibrasjon maskin.

Har du noen gang blitt smurt i ansiktet? Den smellen genererte hundrevis av Gs akselerasjon på hodet ditt. Gikk du bevisstløs, ble blind eller droppet død? Selvfølgelig ikke. Igjen var varigheten for de hundrevis av G-er brøkdeler av et sekund.

Overføring av G-styrke

Et annet faktum som er utelatt fra billig markedsføringstaktikk, er at menneskekroppen ikke er en stiv pol. Det er hundrevis av bevegelige ledd omgitt av elastiske vev som gjør menneskekroppen mer som en fjær. Forskere har testet G-kreftene på forskjellige steder rundt kroppen under hele kroppsvibrasjonen og funnet at bare en brøkdel av G-kreften som genereres av maskinen faktisk blir overført til et bestemt punkt på kroppen. Hvis du fremdeles ikke er overbevist om at høy G-styrke er trygg, kan du lese casestudien nedenfor om eldre som bruker høy G-styrke, og kom tilbake og sammenlign den dokumenterte virkeligheten med det du kan ha blitt fortalt av skruppelløse selgere.

Eldre pasienter bruker høy G-styrke

Det beste beviset for at høy G-styrke er trygg og mer effektiv er kanskje å undersøke forskning som involverer eldre. Helt sikkert hvis høy G-kraftvibrasjon ville ha en negativ effekt på noen, ville det være 90 år gamle kvinner ikke sant? Et godt eksempel er en studie fra 2013 av en forsker ved navn Zhang 7 som involverte 44 kinesiske sykehuspasienter i alderen 82 til 89 år som ikke bare var eldre, men klinisk “svak”, noe som betyr at de ikke var i stand til å utføre en eller flere grunnleggende oppgaver hver dag. gå og kle seg.

I løpet av en 8 ukers periode fikk Zhang dem til å utføre totalt 152 minutters vibrasjonsøvelse med opptil 8G G-kraft; doble det de fleste vibrasjonsmaskiner kan generere. Han testet deres ytelse av tre tester for å bestemme styrke, kraft og balanse.

Kontrollgruppen utførte ikke vibrasjonsøvelser, men gjennomgikk i stedet fysioterapi og utførte aerob trening.

Vibrasjonsgruppen forbedret sin kraft og balanse med 89%, noe som var 53% høyere enn kontrollgruppen. De forbedret også styrken med 57%, som var 27% høyere enn kontrollgruppen.

Faktisk, selv om det ikke var en av testparametrene deres, bemerket forskerne at i vibrasjonsøvingsgruppen “15 av 19 som var avhengige av rullestoler før eksperimentet kunne stå og gå uten støtte etter 8 ukers trening. ”

Konklusjonene deres?

 • “Skrøpelige eldre kunne trygt gjennomgå og enkelt fortsette øvelsen”
 •  “Resultatene ble bedre jo lenger eksperimentet gikk”
 •  “Vibrasjonsøvelse er minst like effektiv som regelmessig trening og krever mindre krefter og mindre tid”
 •  “Vibrasjonsøvelse aksepteres med høy etterlevelse av eldre”
 •  «Ingen bivirkninger ble observert under vibrasjonsøvelsen i hele kroppen»

Det skal bemerkes at lignende eksperimenter på eldre ved bruk av 1-3G av vibrasjonsøvelser viste
forbedringer på 0% – 2%.9

Motsetninger og forholdsregler

Til dags dato er det ingen indikasjoner på at hele kroppen vibrasjonsøvelser utført på en høykvalitets Pivotal-plattform utgjør eller ikke er noen risiko for skade på gravide, men som en forsiktighet, anbefaler Hypervibe ikke at maskinene deres skal brukes under graviditet.

I tillegg motsettes følgende forhold for hele kroppen vibrasjonsøvelse:

 • epilepsi
 •  Noen metallimplantater
 •  Galle- eller nyrestein
 •  Nyere brudd
 •  Akutte inflammatoriske tilstander

Hvis det er andre bekymringer, anbefaler vi at du kontakter en helsepersonell før du bruker maskinen.

Kjøpereveiledning for hele kroppen vibrasjoner – 41 testede vibrasjonsmaskiner

Bare 9 av 41 besto alle testene og kunne produsere vibrasjonsnivået som var ansvarlig for de mest imponerende forskningsresultatene. Hypervibe var den eneste maskinen for under $ 3000 som gjorde den til topp 9. Gjennomsnittlig effekt på alle maskiner under $ 3000 er 4G. Hypervibe kan produsere opptil 17G.

LAST NED HYPERVIBES KJØPERS GUIDE HER

Referanser

 1. Dastmenash S. Effekten av vibrasjoner i hele kroppen, PNF-trening eller en kombinasjon av begge deler på hamstrings bevegelsesområde. World Applied Sciences Journal 2010; 11 (6): 744-751
 2. Cochrane, D. Effekten av akutt vibrasjon i underkroppen på treningshastigheten. European Journal of Applied Physiology (2008): 103, 441-448
 3. Rittweger , J., «Vibrasjon som en treningsmodalitet: hvordan den kan fungere og hva dens potensial kan være.» European Journal of Applied Physiology (2010) Mar; 108 (5): 877-904
 4. Delecluse C. Styrkeøkning etter vibrasjon i hele kroppen sammenlignet med motstandstrening, Med Sci Sports Training , 35 (6), 1033-41.
 5. Rohlmann A. In vivo målinger av effekten av vibrasjoner i hele kroppen på spinalbelastningen . Eur Spine J. 2014 Mar ; 23 (3): 666-72.
 6. Cardinale M. Trening i hele kroppen: er vibrasjoner bra for deg? Br J Sports Med. 2005 Sep; 39 (9): 585-9
 7. Zhang L, «Effekt av helkropps vibrasjonsøvelse på mobilitet , balanseevne og generell helsetilstand hos skrøpelige eldre pasienter: en pilot randomisert kontrollert studie.» Clin Rehabil . 2013 17. jul
 8. Crewther B, «Gravitasjonskrefter og vibrasjon i hele kroppen: implikasjoner for forskrivning av vibrasjonsstimulering.» Fysioterapi i idrett 2004, 5: 37-43.
 9. Brogrdh , C., «Ingen spesifikk effekt av vibrasjonstrening av hele kroppen ved kronisk hjerneslag: en dobbeltblind randomisert kontrollert studie.» Arch Phys Med Rehabil . 2012 feb; 93 (2): 253-8
X
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Reject
Privacy Policy